Saturday, January 6, 2018

WISH LIST 2018

Assalamualaikum...

Selamat Tahun Baru 2018..
Rasanya sempat lagi la kot nak ucap ucapkan tahun baru pada korang semua...kan kan kan...
Tak terlambat lagi kot..kan kan kann..
Semoga Tahun Baru ni membawa kita semua dilimpahi dengan keberkatan dan kebahagian..
Aamin ya rabb...

Selalunya la kan, bila muncul tahun baru ni kan..ada je soalan-soalan hikmah dari kawan-kawan korang kan..
Soalan yang jadi kemestian setiap tahun...
Apa Azam ko tahun ni Fiz...?
Aku pun jawab laa..."aku tak buat azam tahun 2018, aku buat wish list je, azam dah lama aku set kan masa tahun 1439hijrah"....tetttttt..!!!

So aku  kali ni aku tak mau cerita pasal azam aku, kali ni aku nak buat tradisi baru pula...
Aku nak buat senarai perkara-perkara yang aku rasa aku nak buat dalam hidup aku...
Well, umur bukan semakin mudakan, so better aku pikir macam mana aku nak enjoy kan diri aku ni sebelum benda-benda lain datang  yang tah apa kita sendiri tak tahu.

Bila ada wishlist ni, ia juga tahun kira macam azam aku jugalah (kata tadi tak ada azam) kan... Iyalahkan, kiranya azam-azam aku untuk mencapai wishlist aku untuk tahun 2018...
So nanti bila dah akhir tahun 2018 (baru start tahun dah pikir akhir tahun) bolehlah aku tengok balik apa pencapaian aku sepanjang tahun melaluui wishlist aku ni..

So, apa wishlist aku..???

W1 : MELANCONG / BERCUTI
Wishlist pertama aku adalah aku nak bercuti or pergi melancong bersama kawan-kawan aku. Tak kiralah dalam or luar negara. Yang penting aku dapat bercuti, enjoy, lepak dan bersuka ria bersama kawan-kawan aku...sementara kaki tangah kuat ni kan...hahaha

W2 : NEW HANDPHONE
Aku masukkan benda ni dalam wishlist aku sebab handphone lama aku pun dah ala-ala senput ni...mau kena campak sungai klang nanti, So kena la berjimat nak beli handphone baru.. Target nak iPhone8Plus, #mampukerwei #tungguuuu

W3 : NEW DESIGNATION @ NEW SALARY
Tahun baru ni aku berdoa, agar dapatlah keje baru ke, dengan gaji yang up up naik tinggi lagi ke, lagi best kalau dapat naik pangkat ke... So berdoa dan berusaha lebih sikit la kalau aku nak dpt keje baru kan..

W4 : NAK KURUSSS..!!!
Ok, wishlist ni selalu sangat caryy or bring forward dari tahun ke tahun ni...Hopefully tahun ni berhasil la ye....aamin..hahahaha..kalau tak berjaya carry lagi la jawabnyaa..hahahaha

W5 : STUDY
Aku ingat nak sambung belajar lagi la, tapi kali ni aku nak ambil bidang Human Resource pulak, but tengok pada keadaan, of bidang keje aku ni masih di HR aku akan teruskan, if tidak aku akan maju ke bidang lain la plak... Insyallah

W6 : HOBI...???
Aku rasa aku perlukan sebuah hobi baru la..Tapi apa yek...Ada suggestion...?
Ok akan ku pikir kan nanti...
Or else kan, aku wish nak target baca 10 buah novel untuk tahun ni...
Ok kot 10....kan kan kan

W7 : ENGLISH PROJECT
English aku ni dah semakin lemah ni..lemah ke..?
ko yang malas nak asah dengan membaca banyak buku english kan..
So tahun ni kena usaha lebih sikit dalam English eirther in writing or speking...
Cerah sikit masa depan nak cari keje kann...

W8 : BLOG
Last skali, wish aku nak update blog slalu...
Tettt..mampu kah..?
Kalau ada bahan-bahan best yang boleh aku share kan..
Insyallah aku update..

Ok itu je, wishlist aku untuk Tahun 2018 ni....
Hopefully aku capai, tak semua separuh pun ok la....
Nak rushing2 pun buat apa, bukan kena pergi bulan tahun depan pun..


Ok settle sudah...
Bye

#myblogmystory



5 comments:

  1. nanti akak komen satu per satu wishlist 2018 tu bila kita bersua muka...
    bertentang mata adalah lebih afdal katanya
    hahahhahah
    daaa..babai

    ReplyDelete
    Replies
    1. wauuuu..
      Tak sabarnya rasanya dapat komen daripada top blogger mcm akak..
      rasa mcm di awang awangan jer ni..
      tak sangka ada juga peminat yg sanggup baca blog sendu saya ini...hahahaha
      rasa blog saya akan meletop pop pop pop utk tahun 2018 ni..hahahaha

      Delete
  2. Salam singgah dan follow :)

    http://www.akuseorangtraveler.com/

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam...
      Insyallah kita singgah terjah dan follow....

      Delete
  3. Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Apakah Anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
    Jika ya, silahkan kunjungi website kami http://kbagi.com/ untuk info selengkapnya.
    Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video, filem dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...